Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Gudstjeneste men selve sogneindsamlingen er aflyst "dør - dør"

MAR
08

Gudstjeneste men selve sogneindsamlingen er aflyst "dør - dør"


Søndag d. 8. marts 2020, Kl. 09:00 til kl. 10:00
Vesterkærvej 2A, 7600 Struer
Jan Bjerglund
Gudstjeneste men selve sogneindsamlingen er aflyst "dør - dør"

Vær med - når vi går for klimaet

Sogneindsamling søndag 8. marts kl. 10.00

efter gudstjenesten kl. 9.00 i Humlum Kirke

 

Sogneindsamlingen fokuserer i år på klimaforandringerne og på de mennesker, der allerhårdest mærker, at ændringer i klimaet allerede nu er en barsk virkelighed.

Går du med, giver du livsnødvendig hjælp til dem, der står i første række, når oversvømmelser eller tørke rammer.

I Etiopien, Sydsudan og Zimbabwe sulter millioner af mennesker, fordi tørken hærger, og høsten slår fejl år efter år. I Nepal, Bangladesh og Myanmar forsvinder livsgrundlaget, når voldsom regn skyller jorden væk. Fælles for befolkningerne er, at de ikke selv har skabt de problemer, som de betaler prisen for.

Den gennemsnitlige dansker udleder 20 gange så meget CO2 som den gennemsnitlige nepaleser. Men det er nepalesernes gletsjere, der smelter lige nu, fordi CO2-udledningerne får temperaturerne i Himalaya til at stige med rekordhøj hastighed. Og med de enorme mængder smeltevand vokser floderne, så både rismarker og landsbyer forsvinder. 

Verdens fattigste har brug for konkret hjælp

I verdens fattigste lande er der brug for konkret hjælp til at håndtere tørke og oversvøm­melser. Her rammer forandringerne ikke kun fremtidens, men også nutidens børn.

Overforbrug af jordens ressourcer har skabt en global klimakrise. Det er for alvor gået op for os, at vi må ændre vores egne vaner og komme vore medmennesker til undsætning.

Pengene fra Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling går til klimaløsninger som disse: 

Træplantning, der hindrer erodering og giver liv og skygge. Diger og dæmninger, der kan stoppe oversvømmelser. Huse og veje, der kan modstå vandmasser og jordskred. Systemer og apps, der kan advare befolkningen før et forestående uvejr. Vandpumper og vandrensningsanlæg, som sikrer folk rent drikkevand. Nye afgrøder, der kan klare tørke og vejrets omskiftelighed.